BB Kuljetus Oy kiersi syyskuussa lähes kaikki Porvoon alakoulut kuorma-auton kanssa. Oppilaat saivat nähdä ja kokea itse, miten suuresta ajoneuvosta on kyse ja miten ohjaamosta näkee ulos.

Volvo Trucks Suomi oli mukana liikenneturvallisuutta edistäneessä kampanjassa muun muassa Volvon Pysähdy, Katso, Vilkuta -liikenneturvallisuuskampanjamateriaalilla. Kampanja on tavoittanut jo 1500 oppilasta.

Kouluvuoden alun tapahtumat pysäyttivät kuljetusyrittäjä Patrik Björkmanin miettimään, miten ammattiliikennöitsijät voisivat edistää liikenneturvallisuutta. Hänen luotsaamansa BB Kuljetus on yksi Porvoon suurimpia kuljetusliikkeitä ja siten tuttu paikallisilla teillä ja koulujen pihoilla. Porvoon liikenteessä BB Kuljetuksella on yli 30 pakettiautoa, puoliperävaunua ja yhdistelmää.

– Sain ajatuksen kiertää paikalliset koulut ja esitellä raskasta kalustoa lapsille. Sivistystoimen päättäjät pitivät ajatusta hyvänä, ja siitä pyörät lähtivät pyörimään. Katsoimme, että meillä yhtenä Porvoon suurimpana kuljetusliikkeenä on siihen velvollisuus. Liikumme paljon koulujen ympärillä.

Kampanja lähti liikkeelle vauhdilla ilman mainostamista ja markkinointia. Kaupunki informoi kouluja vierailumahdollisuudesta, johon ne tarttuivat innokkaasti. Kampanjasta tuli niin suosittu, että siitä päätettiin tehdä jokavuotinen tapahtuma.

– Monet lapset saivat ahaa-elämyksiä istuessaan ratin takana: sieltä ylhäältä ei nähnytkään kaikkea. Muutamat eivät tienneet, että piip-ääni kuuluu peruuttaessa. Joku kommentoi, että tämä pitää kertoa myös kotona. Toivottavasti tieto kulkee sinne saakka.

Pysähdy, Katso, Vilkuta

– Kun näkee kuorma-auton, pitää pysähtyä, katsoa kuljettajaa, ottaa häneen katsekontaktia ja vilkuttaa reippaasti. Näin kuljettaja osaa varoa, Björkman opastaa.

Liikenteen perusasiat opitaan jo lapsena. Vanhempien kannattaa kiinnittää huomiota lasten kännyköiden käyttöön koulumatkoilla, siitä olisi perheissä syytä keskustella. Koulumatkan aikana puhelimen pitää olla taskussa, ei kädessä.

Oliko koululaisten joukossa kenties tulevia rekkamiehiä?

– Olihan uusi Volvo FH aika hieno näky koulun pihalla. Siinä oli meidän teippaukset, ja moni muisti nähneensä sen liikenteessäkin. Toivottavasti porukasta saadaan uusia kuljettajia, mutta tärkeintä oli kuitenkin se, että lapset saivat turvallista liikenneoppia, korostaa Björkman.

BB Kuljetus on saanut todella hyvää palautetta kampanjasta, joka on herättänyt paljon julkisuutta. Björkman haastaa muitakin kuljetusyrittäjiä toimimaan. BB Kuljetuksen oma kampanjointi tulee jatkumaan tästäkin eteenpäin, ja uudestaan ensi syksynä.

 

Ammattina sankari on palkinnut BB Kuljetus Oy:n Patrik Björkmanin erikoistunnuksella hyvästä liikenneturvallisuus työstä!

Näin meidät oli ilmiannettu:
Tapahtumapaikka: Porvoo Syksy 2015

Kuljetusliike: BB-Kuljetus

Sankari: Patrik Björkman

Porvoolainen rekkafirma BB-kuljetus on keksinyt ihanan "Rekka Liikenteessä" idean. BB-kuljetus kiertää rekan kanssa Porvoon ala-asteita ja opettaa pienille koululaisille minne ison rekan ohjaamosta näkee ja ennen kaikkea mihin ei näe. Tuorilan koulun oppilaat ainakin olivat rekkapäivästä haltioissaan. Kuulin, että syksyn aikana yli tuhat (1000) ala-asteen oppilasta on päässyt tutustumaan rekkaan. Ja varmasti iso osa pienistä kulkijoista osaa nyt suhtautua ja varoa rekkoja eri lailla. Jos tällaisella vapaaehtoisella koulutuksella saadaan vältettyä yksikin onnettomuus, niin koulutus oli varmasti onnistunut. Tuorilan koulun oppilaiden vanhemmat ainakin kiittävät ja kumartavat syvään. Selvää sankariainesta!

Kiitämme huomionosoituksesta ja kiitämme yhteistyökumppaneita Volvo Finland Ab ja
Autokoulu Liikenneakatemiaa Porvosta

Olemme kiertäneet yli 15 koulua ja muutaman päiväkodin ja yli 2500 lasta on käynyt kuorma-auton hytissä ja ollut mukana kuuntelemassa. Olemme olleet suunnannäyttäjiä monelle muulle kuljetusliikkeelle ja olemme jakaneet meidän tiedot myös muille yrittäjille!

- Uusi Volvo FH-4 Liikenteessä! Bongaa meidät ja laita kuvia fb:n kautta :) (1.9.2015)


- Uusi Volvo FH-4 Liikenteessä! Bongaa meidät ja laita kuvia fb:n kautta :) (1.9.2015)


- Rekka Liikenteessä on jo kiertänyt yli 15 koulua! Yli 2500 lasta käynyt Volvon hytissä ihmettelemässä ;) (28.10.2015)


Rekka Liikenteessä projekti uutisissa http://ostnyland.fi/nyheter/2015-09-23/771560/video-trafiksakerhetskampanj-ska-ge-en-aha-upplevelse